Αλλαγή γραμματοσειράς

Δημιουργία νέου θέματοςΔημιουργία απάντησης Σελίδα 1 από 1   [ 1 Δημοσίευση ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Έτοιμος για ποδήλατο;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 13, 2011 8:44 am 

Τα περισσότερα παιδιά μπορούν να κάνουν ποδήλατο (με τρεις ρόδες ή με βοηθητικές) σε ηλικία μεταξύ 2 και 3 ετών. Ωστόσο, χρειάζεται αρκετή δύναμη των μυών και συντονισμό για να τα καταφέρει. Ξεκινώντας με ένα χαμηλό μοντέλο από πλαστικό μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αισθανθεί ασφαλές και να συνηθίσει τον τρόπο που πρέπει να κουνά τα πόδια του. Στη συνέχεια, μπορείτε αν θέλετε να προσπαθήστε και ένα πιο ψηλό ποδήλατο. Το παιδί σας ωστόσο δεν θα έχει την απαραίτητη ισορροπία και τον απαραίτητο συντονισμό για να κάνει ποδήλατο με δύο ρόδες μέχρι την ηλικία των 5-6 ετών.
Η ζωή σας τώρα

Το παιδί σας είναι πλέον ιδιαίτερα εναρμονισμένο με τους ρυθμούς της οικογένειας και έχει μια καλύτερη αίσθηση του χρόνου. Σ’ αυτήν την ηλικία μάλιστα μπορεί να ανακαλύψει ότι αφού πάει για ύπνο, όλοι οι υπόλοιποι είναι ακόμα ξύπνιοι και διασκεδάζουν! Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να καθυστερήσει να πάει για ύπνο: «Θέλω νερό», «Θέλω την κούκλα μου», «Ξέχασα να σου δώσω φιλί». Αν και τόσο χαριτωμένο μπορεί να σας εξοργίσει. Απαντήστε του χαμηλόφωνα και ήρεμα. Αν είστε εξοργισμένοι και το δείξετε, το παιδί σας μπορεί να το εκλάβει ως δείγμα αδυναμίας και να το εκμεταλλευτεί. Για τον ίδιο λόγο, αποφύγετε να μπείτε σε διάλογο σχετικά με την παραμονή του στο κρεβάτι. Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις.

Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΔημιουργία απάντησης Σελίδα 1 από 1   [ 1 Δημοσίευση ]

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση