Αλλαγή γραμματοσειράς

Δημιουργία νέου θέματοςΔημιουργία απάντησης Σελίδα 1 από 1   [ 1 Δημοσίευση ]
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Σεβασμός στον πρωταθλητή...
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 07, 2009 6:56 am 

Κατά πάσα πιθανότητα, ο πρωταθλητής Ελλάδος της περσινής χρονιάς, Νίκος Καλουδάκης, δεν θα υπερασπιστεί φέτος τον τίτλο του. Ο λόγος; Το πρώην σωματείο του, ΠΟΗ Κάστρο, αρνείται να εκδώσει εθνικό δελτίο στον αθλητή, κατηγορώντας τον για ανήθικη συμπεριφορά έναντι του σωματείου και προσάπτοντάς του την κατηγορία της «προδοσίας» για τη συμφωνία του με την continental ομάδα της SP Tableware-Gatsoulis Bikes! Ο Έλληνας πρωταθλητής μιλάει στον «Ποδηλάτη» και δίνει τη δική του απάντηση...

Εμείς, σας παραθέτουμε τα λόγια του 24χρονου ποδηλάτη. Τα συμπεράσματα δικά σας...

«Ήμουν στην επαγγελματική ομάδα της Kastro για δύο χρόνια. Παρόλο που είχαμε συμφωνήσει με τη διοίκηση του σωματείου να πληρωνόμαστε ως επαγγελματίες ποδηλάτες, αυτό δεν έγινε ποτέ για κανέναν Έλληνα αθλητή, με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Για αυτό το λόγο, όπως επίσης και για λόγους κακής οργάνωσης της ομάδας, αποφάσισα στα τέλη του περασμένου χρόνου να αλλάξω ομάδα και να υπογράψω στην SP Tableware-Gatsoulis Bikes, κάτι που αποτελεί αδιαμφισβήτητο δικαίωμά μου.

Ποτέ δεν έκρυψα ότι ήθελα να πάω στο σωματείο του Κρόνου Νικαίας, κάτι που γνώριζε όλο το πανελλήνιο. Μάλιστα, τις σκέψεις μου για αποχώρηση από την Kastro τις είχα εκφράσει πολλούς μήνες νωρίτερα και στους διοικούντες την ομάδα και, όταν το έπραξα, το έκανα αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει πρώτα τους ίδιους.

Σήμερα ισχυρίζονται πως δεν ενημερώθηκαν από κανέναν για την αποχώρησή μου, δηλώνοντας πως έμαθαν για αυτό από τα νέα των ποδηλατικών ιστοσελίδων, αποκαλώντας με ανήθικο!

Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι ότι, για λόγους «εκδίκησης», η διοίκηση του ΠΟΗ Κάστρο αποφάσισε να μην μου εκδώσει δελτίο και να μην δεχτεί τη μεταγραφή μου στο σωματείο του Κρόνου Νικαίας, με αποτέλεσμα να μην έχω το δικαίωμα να τρέξω σε αγώνες που απαιτούν Εθνικό Δελτίο, όπως για παράδειγμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου!!!

Αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι ντροπή για την ποδηλασία και ενάντια στο αθλητικό ιδεώδες από τους ανθρώπους που υποτίθεται πως το υπηρετούν. Επίσης, αυτό είναι αντίθετο με την προσπάθεια που οι ίδιοι κάνουν εδώ και 3 χρόνια, δηλώνοντας αφενός πως στόχος τους είναι να βάλουν τον επαγγελματισμό στην ελληνική ποδηλασία, ενώ την ίδια στιγμή κρατάνε «όμηρο» έναν αθλητή με το έτσι θέλω και με τρόπο που παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες...

Δηλαδή, τι ακριβώς θέλουν; Εκδίκηση, επειδή επέλεξα να χρησμοποιήσω το δικαίωμά μου και άλλαξα ομάδα; Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως στην Ελλάδα ο αθλητής είναι τελείως απροστάτευτος και όλοι οι νόμοι και οι κανονισμοί δημιουργούνται για να προστατεύσουν τον «παράγοντα», ο οποίος θέλει και – κυρίως – αποδεικνύει ότι μπορεί να έχει αθλητές – «ομήρους».

Νίκος Καλουδάκης»

Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματοςΔημιουργία απάντησης Σελίδα 1 από 1   [ 1 Δημοσίευση ]

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση