Χρήστο.... έστειλα μειλ στον τοπουζοκυπραίο... που ειναι στην οργάνωση του αγώνα και μου εστειλε τα παρακάτω:
Tha eimai ilikrinis...
Oi agwnes aftoi ginontai me kyrio varos stous UCI athlitarades. H open katigoria den exei polli synagwnismo kai ws ek toutou den dinoume -an kai to theloume- megali simmasia. Bebaia tha trexoun/trexete me tous pitsirikades kai tous masters opote exei arketo antagwnismo alla san Open oi symmetoxes se kathe agwna metriountai sto ena xeri. Gia afto allwste den yparxei kai polli pliroforia gia ti katigoria afti
H megali diadromi tou prwtou agwna einai poly wraia. Den exei idiaitero dasos kai monopati elaxisto alla einai arketa endiaferousa apo morfologikis apopsews... arkei na min vrexei!!! An vreksei ta prwta 5 kai ta teleytaia 3 km einai drama. To 2007 pou evrekse oi misoi termatisan trexontas me spasmena derrailleur!
Mexri twra h open katigoria trexei ti mikri diadromi, pou diarkei molis 45- 55 lepta. Den aksizei ta eksoda giaafti ti diadromi. Fetos oi efivoi mallon tha treksoun ti megali opote paizei kai gia tin Open. Tha to diefkrinisw me ton Michali kai tha epanelthw.
Afto pou yparxei sigoura kai tha prepei na to skeftoun/eite an tha kateveite se afton ton agwna telika, einai o agwnas gia to German Bike Masters. O agwnas aftos metra kai gia to kypello German Bike Maters. Katevainoun trelamenoi germanoi kai trexoun gia to diko tous kypello. Xreiazetai deltio alla paizoun kai lefta se prize money afou den erxontai tosoi polloi gia kathe katigoria
Tis dyo xronies pou egine mexri twra ('07 kai '0 ypirxe kai diadromi marathoniou stin opoia afou ekanan to megalo kyklo ekanan kai to mikro.
To tetarto Sunshine cup einai XCO. Poly wraia kai dyskoli diadromi, me dyskola texnika simeia kai kamposi anifora. H xara tou athliti mtb!
O pio endiaferon (kai pio palios - 11h H 12h xronia pou ton diorganwnoume) agwnas einai o defteros, ta Afksentia. Ekei einai mageia. Pragmatiko MTB. H diadromi tis prwtis meras apla TELEIA! Mesa sto pefkodasos, aniforiko monopati 6km, katiforiko texniko 5,5 (afto pou evala sto youtube). Oi alles dyo meres se mia poly spoudaia diadromi XCO. An tha rtheite gia ena agwna pistevw pws aftos einai o agwnas pou aksizei perissotero.
Telos o tritos agwnas exei mia poly wraia idiaiterotita. Tha ginei mesa kai gyro apo tin arxaia poli tis Amathountas se monopatia pou dimiourgithikan apo ta xerakia mas gia to skopo afto. 5,5 km h kathe strofi apo tin opoia kapou sta 3 einai monopati...